معمای حرکت

• شروع کننده موضوع

.samin

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
ارومیه
پاسخ : معمای حرکت

به نقل از Dorna :
چجوری میشه ثابت کرد خودمون واقعی هستیم؟؟؟

بابا فعلا ثابت کنید اّب رو خوردید بعد...

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

به نقل از Dorna :
اقای هنری و خانم ثمین!!برادر و خواهر عزیزم...حرف درنا درسته...سفسطه و فلسفه رو دوباره کشیدم بالا...بروید درش بفکرید...ما لزوما نیستیم و لزوما هستیم و کافی نیز هست اما نه لازم
خب اگه اصلا من نباشم که اب خوردنی هم نیست!!

paulhenry

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید سلطانی کرج
شهر
کرج
دانشگاه
علوم پزشکی همدان
رشته دانشگاه
داروسازی

نه، نمیتونی مطمئن باشی چیزی که خوردی آبه، توی لیوان بوده، چیزی خوردی، یا اصلا اینا وجود دارن که بخوان خورده شن یا نه:D

به نقل از Dorna :

تو یک ذهنیتی. یک تفکر. میتونی فکر کنی پس وجود داری؛ حداقل برای خودت. اگه خیلی شکاک باشی میتونی بگی دیگران فقط خیالات تو هستن.

• شروع کننده موضوع

.samin

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
ارومیه

به نقل از prabd.chess :
اقای هنری و خانم ثمین!!برادر و خواهر عزیزم...حرف درنا درسته...سفسطه و فلسفه رو دوباره کشیدم بالا...بروید درش بفکرید...ما لزوما نیستیم و لزوما هستیم و کافی نیز هست اما نه لازم
خب اگه اصلا من نباشم که اب خوردنی هم نیست!!

بابا چرا اسم بچه مردمو لو میدین؟!!! من عضو سازما سیا ام!! باید هویتم مخفی بمونه!!! :)) =))

خارج از شوخی: ببنید برای اثبات هر چیزی باید فرضی داشته باشیم... فرض میکنیم شما وجود داری و یک لیوان آب خوردی... به بقیه ثابت کن که یک لیوان آب را خوردی...

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

به نقل از paulhenry :
نه، نمیتونی مطمئن باشی چیزی که خوردی آبه، توی لیوان بوده، چیزی خوردی، یا اصلا اینا وجود دارن که بخوان خورده شن یا نه:D

تو یک ذهنیتی. یک تفکر. میتونی فکر کنی پس وجود داری؛ حداقل برای خودت. اگه خیلی شکاک باشی میتونی بگی دیگران فقط خیالات تو هستن.
خیر...این ها از هم جدا میشوند...درست...ولی لزوما حرف دکارت درست نیست...اقا به خدا جاش این جا نیست این بحث بودن با نبودن...تو فلسفه یا سفسطه است...از این به بعد پاک میکنم پست ها رو!اگه در مورد اون که گفتم باشه X-(

Masih-j

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
شهید اژه ای 2
شهر
اصفهان

یک پارادوکس دیگه هم هست که زنون مطرح کرده و تو همین مورده که می گه یک لاک پشت داریم و یک آشیل که می خوان مسابقه دو بدن . سرعت لاک پشت خیلی کمه و سرعت آشیل زیاد . ولی لاک پشت در شروع مسابقه جلوتر از اشیل هست . مثلا اشیل تو نقطه 0 هست و لاک پشت تو نقطه B . وقتی اشیل برسه نقطه B لاک پشت یک مقداری حرکت کرده و رسیده نقطه c وقتی اشیل برسه نقطه c اشیل یک مقدار حرکت کرده و رسیده نقطه d و ... پس هیچ وقت اشیل نمی تونه به لاک پشت برسه .

ظاهرا کانت و هیوم هم پاسخ هایی به این پارادوکس ها دادن کسی استدلال هاشون را می دونه ؟

• لایک
امتیازات: dorna
  • شروع کننده موضوع

.samin

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
ارومیه

به نقل از Masih-j :
یک پارادوکس دیگه هم هست که زنون مطرح کرده و تو همین مورده که می گه یک لاک پشت داریم و یک آشیل که می خوان مسابقه دو بدن . سرعت لاک پشت خیلی کمه و سرعت آشیل زیاد . ولی لاک پشت در شروع مسابقه جلوتر از اشیل هست . مثلا اشیل تو نقطه 0 هست و لاک پشت تو نقطه B . وقتی اشیل برسه نقطه B لاک پشت یک مقداری حرکت کرده و رسیده نقطه c وقتی اشیل برسه نقطه c اشیل یک مقدار حرکت کرده و رسیده نقطه d و ... پس هیچ وقت اشیل نمی تونه به لاک پشت برسه .

ظاهرا کانت و هیوم هم پاسخ هایی به این پارادوکس ها دادن کسی استدلال هاشون را می دونه ؟

نه!
اگه اطلاعاتی دارین قرار بدین ممنون میشیم!

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

به نقل از Masih-j :

ردیه اش ساده است...تو در تعریف مسئله مغلطه کردی...گفتی همیشه عقب تر است...خب اینجوری که معلومه نمیر3!...ولی اگه فرض کنیم لفظ همیشه هم نباشه من میتونم بگم لاکپشت رسیده به یه نقطه ای....اشیل در همان زمان میرسد به همان نقطه(فهمیدی؟!...یعنی از کجا معلوم که وقتی تو رسیدی به نقطه سی من تو دی باشم؟لزومی داره؟نه...پس ممکنه بر3)
یافتم بچه ها!!!حالا فهمیدم...زنون خیلی قشنگ ما رو فریب داده...اون اصلا به زمان اشاره ای نکرده...این بعد چهارم همه چی را توضیح میدهد...بیشتر بگم؟

• شروع کننده موضوع

.samin

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
ارومیه

به نقل از prabd.chess :
ردیه اش ساده است...تو در تعریف مسئله مغلطه کردی...گفتی همیشه عقب تر است...خب اینجوری که معلومه نمیر3!...ولی اگه فرض کنیم لفظ همیشه هم نباشه من میتونم بگم لاکپشت رسیده به یه نقطه ای....اشیل در همان زمان میرسد به همان نقطه(فهمیدی؟!...یعنی از کجا معلوم که وقتی تو رسیدی به نقطه سی من تو دی باشم؟لزومی داره؟نه...پس ممکنه بر3)
یافتم بچه ها!!!حالا فهمیدم...زنون خیلی قشنگ ما رو فریب داده...اون اصلا به زمان اشاره ای نکرده...این بعد چهارم همه چی را توضیح میدهد...بیشتر بگم؟

به این موضوع فکر کردم!
اگر زمان و فاصله رو هر دو نامتناهی در نظر بگیریم، اونوقت هیچ وقت لیوان به لب ما نمیرسه!
مثل محور های مجانب تو ریاضی! که هیچ وقت 0 نمیشن....

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

به نقل از janus :
به این موضوع فکر کردم!
اگر زمان و فاصله رو هر دو نامتناهی در نظر بگیریم، اونوقت هیچ وقت لیوان به لب ما نمیرسه!
مثل محور های مجانب تو ریاضی! که هیچ وقت 0 نمیشن....
نه دیگه!...ببین ما دو تا بینهایت داریم...اما ایا این که ما زمانی بینهایت و مکانی بینهایت داریم مشکلی در رسیدن(زمانش رو کاری ندارم)پیدا میکنه...ضمنا اون وقتی داره بازه ای محدود و متناهی(لیوان تا دهان!)را میگوید دیگر حق استفاده از نامتناهی را ندارد...در واقع سوالش غلط است...و تناقضش...چون یکبار مکان برایش میزانی متناهی بوده و بار دیگر نامتناهی...به این هم فکر کردم که شاید بینهایت های زمان و مکان با هم ساده بشن!(نخندین...میدونم ریاضی نیست...بینهایت هم مفهومه و نه عدد...اما به نظرم میاد میشه از این راه رفت!)

• شروع کننده موضوع

.samin

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
ارومیه

به نقل از prabd.chess :
نه دیگه!...ببین ما دو تا بینهایت داریم...اما ایا این که ما زمانی بینهایت و مکانی بینهایت داریم مشکلی در رسیدن(زمانش رو کاری ندارم)پیدا میکنه...ضمنا اون وقتی داره بازه ای محدود و متناهی(لیوان تا دهان!)را میگوید دیگر حق استفاده از نامتناهی را ندارد...در واقع سوالش غلط است...و تناقضش...چون یکبار مکان برایش میزانی متناهی بوده و بار دیگر نامتناهی...به این هم فکر کردم که شاید بینهایت های زمان و مکان با هم ساده بشن!(نخندین...میدونم ریاضی نیست...بینهایت هم مفهومه و نه عدد...اما به نظرم میاد میشه از این راه رفت!)
فکر نمیکنم اینطور بشه حلش کرد!
من نفهمیدم منظورتون چیه؟!

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

به نقل از janus :
فکر نمیکنم اینطور بشه حلش کرد!
من نفهمیدم منظورتون چیه؟!
اولا من یه نفرم نه دونفر...پس جمع نبند! X-(
اون خیلی ساده یه بار داره میگه میزان متناهی...میدانیم نامتناهی اگر هم باشد از جن3 متناهی نیست...پس دیگر حق استفاده از نامتناهی را ندارد وقتی اول متناهی تعریف کرده است

• شروع کننده موضوع

.samin

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
ارومیه

به نقل از prabd.chess :
اولا من یه نفرم نه دونفر...پس جمع نبند! X-(
اون خیلی ساده یه بار داره میگه میزان متناهی...میدانیم نامتناهی اگر هم باشد از جن3 متناهی نیست...پس دیگر حق استفاده از نامتناهی را ندارد وقتی اول متناهی تعریف کرده است

بابا احترامو ایناس دیه!! خوبه که؟!! احترام! ادب! از این چیزا! :D

خوب نامتناهی رو داره از سمت لب ما به سمت میز تعریف میکنه! یعنی به لب ما رسیده! و فاصله رو نامتناهی معرفی نکرده! میدونیم هر خط متناهی یا نا متناهی از هزاران هزار نقطه تشکیل شده! این برای طی تمام این نقاط نیاز به زمان داره! درحالی که زمان محدوده!

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

به نقل از janus :
بابا احترامو ایناس دیه!! خوبه که؟!! احترام! ادب! از این چیزا! :D

خوب نامتناهی رو داره از سمت لب ما به سمت میز تعریف میکنه! یعنی به لب ما رسیده! و فاصله رو نامتناهی معرفی نکرده! میدونیم هر خط متناهی یا نا متناهی از هزاران هزار نقطه تشکیل شده! این برای طی تمام این نقاط نیاز به زمان داره! درحالی که زمان محدوده!
در درجه ی اول...زمان محدوده؟...نه...یا حداقل لزومی به محدود بودنش نیست...در درجه ی دوم...چرا میگی اون فا3له نامتناهی است...اون اومده از یه جن3 متناهی(مثلا 20 متر فا3له ی من تا میز و این حدود!)استفاده کرده ولی از توش یه مقدار نامتناهی(کسرهایی بی پایان)در اورده...این یعنی نقض صریح حقوق بشر! [-(
ضمنا...احترام رو نمیپذیرم...هر چه هست وجود است...پس من یه نفرم...ممنون

• شروع کننده موضوع

.samin

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
ارومیه

به نقل از prabd.chess :
در درجه ی اول...زمان محدوده؟...نه...یا حداقل لزومی به محدود بودنش نیست...در درجه ی دوم...چرا میگی اون فا3له نامتناهی است...اون اومده از یه جن3 متناهی(مثلا 20 متر فا3له ی من تا میز و این حدود!)استفاده کرده ولی از توش یه مقدار نامتناهی(کسرهایی بی پایان)در اورده...این یعنی نقض صریح حقوق بشر! [-(
ضمنا...احترام رو نمیپذیرم...هر چه هست وجود است...پس من یه نفرم...ممنون

خب هر پاره خط متناهی تو هندسه از هزاران هزار نقطه تشکیل شده! اینجا منظور از کسر ها نامتنهای نشون دادن فاصله نیست! منظور مکان هندسی نقاط مورد نظره!

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

به نقل از janus :
خب هر پاره خط متناهی تو هندسه از هزاران هزار نقطه تشکیل شده! اینجا منظور از کسر ها نامتنهای نشون دادن فاصله نیست! منظور مکان هندسی نقاط مورد نظره!
ولی دقت کن که داری میگی از هزاران نقطه...ولی حاصل برای ما نامتناهی است؟...خیر...ببین اینجا چون ایکس صفر ما صفر است پس دلتا ایکس با مکان ایکس برابر است!(وا3 این فیزیکیش کردم که تو هم ریاضی و هندسیش کردی...این فلسفه نیست به مولانا قسم!این منطقه عزیزان من!)

• شروع کننده موضوع

.samin

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
ارومیه

به نقل از prabd.chess :
ولی دقت کن که داری میگی از هزاران نقطه...ولی حاصل برای ما نامتناهی است؟...خیر...ببین اینجا چون ایکس صفر ما صفر است پس دلتا ایکس با مکان ایکس برابر است!(وا3 این فیزیکیش کردم که تو هم ریاضی و هندسیش کردی...این فلسفه نیست به مولانا قسم!این منطقه عزیزان من!)
واااااااااااااای!! قاطی کردما؟!! ~X(

میگم خب فاصله یکیه! مشخصه! ثابته! ولی باید تو این فاصله ی ثابت کلی نقطه رو طی کنه...

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

به نقل از janus :
واااااااااااااای!! قاطی کردما؟!! ~X(

میگم خب فاصله یکیه! مشخصه! ثابته! ولی باید تو این فاصله ی ثابت کلی نقطه رو طی کنه...
میبینی؟...این بحث کوچکترین سودی نداره...من از حا3ل میگویم(مرغ یا شایدم تخم مرغ!)و تو از سازنده(بازم همون!)...یه دور بی پایان است...و بدون جواب...من بازم سر عقیده ام هستم...در متناهی نباید نامتناهی اورد

• شروع کننده موضوع

.samin

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
ارومیه

به نقل از prabd.chess :
میبینی؟...این بحث کوچکترین سودی نداره...من از حا3ل میگویم(مرغ یا شایدم تخم مرغ!)و تو از سازنده(بازم همون!)...یه دور بی پایان است...و بدون جواب...من بازم سر عقیده ام هستم...در متناهی نباید نامتناهی اورد

منم سر حرفم هستم!!!(گرچه دقیقا نمیدونم چیه؟!!) ولی همون که گفتم!!!
دیگه ادامه نمیدم تا یکی دیگه بیاد یه حرف جدید بزنه! بحث ما دو تا اینجا به نتیجه ای نمیرسه! مث دو تا خط موازی که بهم نمیرسن!!!
ولی اگر جواب به این سادگی بود چرا کسی نتونست ردش کنه؟!! بنظرم نباید به این سادگی ولش کنی ها؟!! :-?

anahid_30s

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان یک
شهر
همدان
سال فارغ التحصیلی
1392

به نظر من مانعی برای استفاده از فیزیک در حل بعضی از مشکملات فلسفی وجود نداره.

بالا