اثبات یا نقیض وجود خدا

• شروع کننده موضوع pico
  • تاریخ شروع

آیا به وجود خدا اعتقاد دارید؟

• رای‌دهندگان
    743

sayna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان ۱
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشكى شهيدبهشتى
رشته دانشگاه
پزشكى
پاسخ : اثبات یا نقیض وجود خدا

درسته پوريا اما آيا با همين منطق ميشه نقض خدا رو نقض كرد ؟

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

به نقل از SaϔnA.M :
درسته پوريا اما آيا با همين منطق ميشه نقض خدا رو نقض كرد ؟
یه جمله رو میگم میرم جلو...کانت:اگر ذهن انسان آنقدر ساده بود که میتوانست درکش کند دیگر اصلا نمیتوانست فکر کند (یعنی همه یه درجه پایینتر از خود را درک میکنند پس انسان نمیتواند خدا را درک کند...)
ببین...این که من الان تمام اثبات ها را رد کردم و دو تا نقیض محکم هم دارم روی وجود خدا دقیقا مصداق اون جمله ی کانت هست..."در واقع اگر ما نمیتوانستیم خدا را با منطق رد کنیم باید به درستی کارمون شک میکردیم...)

sk1v

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان علامه حلی 3
شهر
تهران

برهان اختفای الهی

اگر خدا وجود داشته باشد، آنگاه قادرمطلق، عالم مطلق، و خیر محض است. (مطابق تعریف ادیان توحیدی از "خدا")
اگر خدا قادر مطلق باشد، آنگاه می تواند هرکار را انجام دهد. (تعریف قادرمطلق)
اگر خدا عالم مطلق باشد، آنگاه نسبت به تمام گزاره‌های صادق علم دارد (مادام که علم به آن گزاره‌ها منطقاً ممکن باشد). (تعریف عالم مطلق)
اگر خدا خیر محض باشد، وقتی که می داند طالبان صادق او برای یافتن وی و درک حضور او به چه رنج جانکاهی گرفتارند، خویشتن را به نحو بدون ابهامی آشکار می کند، خصوصاً وقتی که می داند این اختفا زیانهای جبران ناپذیری برای آن طالبان به بار می آورد. (توجه داشته باشید که در اینجا چون خدا عالم مطلق است از این وضعیت آگاه است، و چون قادر مطلق است، می تواند خویشتن را بدون هیچ ابهامی آشکار کند.)
خداوند بر طالبان صادق خود به نحو بدون ابهامی آشکار نیست. (پدیده اختفای الهی)
بنابراین، خداوند خیر محض نیست. (مطابق قاعده رفع تالی، نتیجه حاصل از (۴) و (۵))
بنابراین، خدا وجود ندارد. (مطابق قاعده رفع تالی، نتیجه حاصل از (۶) و (۱))
بر اين برهان اشكال وارده شما اومدي عقيده متألهين رو پذيرفتي و از اون نتيجه گرفتي خدا بايد آشكار باشه
و گفتي آشكار نيست پس التالي باطل فالمقدم مثله؛ در حالي كه در عقيده متألهين خدا آشكاره
و بقول عزيزي اينكه اين درخت اينجاست نياز ببرهان داره نه وجود خدا! پس در اعتقاد ما خللي وارد نميكنه
(ميگن نياز ببرهان نداره نه اينكه برهاني براش نيست! )

@پاييني: در ديدگاه ما هر موجودي نشون دهنده خداست و خدا آشكارترين حقيقته!
در عين اين كه پي بردن به كنه ذات اقدسش ممكن نيست!

Nooshin_d

نوشین
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 مشهد
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
داروسازی

به نقل از MAAT :
یه مثال یه جایی شنیدم . مثل این که تو بخوای بدون هیچ پرده و حجابی بری جلوی خورشید و اونو بشناسی. نمیتونی .( اگرم بخوای با تلسکوپ بشناسیش بازم اطلاعات کافی نداری!)
توانایی رویارویی با اونو نداری . چون اصلا در حدی نیستی که بخوای جلوه ی اون و حقیقتش رو درک کنی . پس باید با یک حجابی سعی کنی اونو بشناسی .
انسان هر قدرم بخواد خدا رو بشناسه ، نمیتونه تمام این حجابارو برداره . پس دیگه اصلا نمیتونیم درباره حتی به وجود اومدن خدا هم اظهار نظر کنیم . ( ولی خداشناسی تا حدی با احادیث و اینا امکان داره)

s.l.v.n

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید حقانی
شهر
بندرعباس
مدال المپیاد
نقره زیست شناسی
دانشگاه
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از گاو عاشق :
یه جمله رو میگم میرم جلو...کانت:اگر ذهن انسان آنقدر ساده بود که میتوانست درکش کند دیگر اصلا نمیتوانست فکر کند (یعنی همه یه درجه پایینتر از خود را درک میکنند پس انسان نمیتواند خدا را درک کند...)
ببین...این که من الان تمام اثبات ها را رد کردم و دو تا نقیض محکم هم دارم روی وجود خدا دقیقا مصداق اون جمله ی کانت هست..."در واقع اگر ما نمیتوانستیم خدا را با منطق رد کنیم باید به درستی کارمون شک میکردیم...)
قوری راسل
به نقل از sk1v :
بر اين برهان اشكال وارده شما اومدي عقيده متألهين رو پذيرفتي و از اون نتيجه گرفتي خدا بايد آشكار باشه
و گفتي آشكار نيست پس التالي باطل فالمقدم مثله؛ در حالي كه در عقيده متألهين خدا آشكاره
و بقول عزيزي اينكه اين درخت اينجاست نياز ببرهان داره نه وجود خدا! پس در اعتقاد ما خللي وارد نميكنه
(ميگن نياز ببرهان نداره نه اينكه برهاني براش نيست! )
خدا چگونه آشکاره ؟

جان مادراتون دیس ندین :D

s.l.v.n

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید حقانی
شهر
بندرعباس
مدال المپیاد
نقره زیست شناسی
دانشگاه
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از گاو عاشق :
واقعا انقدر منطق براتون مهمه...
این رسما چرت بود...
یه ایراد خیلی ساده...
ارزش رو کمال میگیری یا سختی نکشیدن؟ :)
و بدین ترتیب نمیتوانی به خیر محض بودنش ایرادی بگیری...
حتی ایرادی ساده تر...
خداوند خیر محض است...
اما یکتاست...
پس سایر موجودات من جمله انسان نمیتوانند پذیرایش باشند...پس تو کاری غیر ممکن از خیر محض خواستی...پس خیر محض بودنش زیر سوال نمیرود...
1ارزش کمال نیست کمال ارزشه
2 من میگم که هم آدم کما داشته باشه
هم سختی نکشیدن

• لایک
امتیازات: hel@$

DaMoN SaLvAtOrE

مهدی صفری
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی
شهر
قم - تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
دانشگاه علوم پزشکی تهران
رشته دانشگاه
Health IT

ساده ترین دلیل که باعث میشه اکثر مردم خدا رو باور داشته باشن اینه که باعث امیدواری میشه به زندگی
و دلیل بعدی هم این است که بهش قکر کردم و دیدم خددا وجود داره،یعنی وقتی فکر کردم،قانع شدم.

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

شاید خدا فریب باشه...اما من فریب خدا و عشق را به زندگی بدون آنها ترجیح میدم :)

Programmer

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
بجنورد
دانشگاه
صنعتی امیرکبیر
رشته دانشگاه
مهندسی کامپیوتر

من كاملا به خدا اعتقاد دارم و وجودش رو كاملا حس می كنم در خيلی موقع به من كمك كرده من واقعا خدا رو باور دارم
همين اعتقاد باعث ميشه كه هميشه اميدوار باشم.

sahere

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2
شهر
مشهد
دانشگاه
علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
گفتار درمانی

یه سری هستن...فرار میکنن ؛ باور ندارن!

باور دارم چون دلم میخواد خرابکاریامو بنویسم پای یکی دیگه
باور دارم چون واسه یه اتفاقایی هیچ توجیهی ندارم جز یه وجود غیر قابل درک انکار که خیلی هم بزرگه!
باور دارم چون اگه خدایی نداشته باشم به پوچی میرسم تو زندگیم!!!

نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
بجنورد
سال فارغ التحصیلی
1394
دانشگاه
علوم پزشکی همدان
رشته دانشگاه
شنوایی شناسی

من بعضی وقتا به وجود خدا شک میکنم اخه اگه خدا هست پس چرا دنیا پر از بدی ولی گاهی هم خیلی کمکم میکنه

ولی در کل وجود داره

shershere

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2
شهر
اصفهان
مدال المپیاد
اینم هه هه!
دانشگاه
پلی تکنیک تهران
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک

به نقل از hel@$ :
من بعضی وقتا به وجود خدا شک میکنم اخه اگه خدا هست پس چرا دنیا پر از بدی ولی گاهی هم خیلی کمکم میکنه

ولی در کل وجود داره

۱. اگه خدایی باشه ، مسئولِ بدی‌های دنیا اون نیست!

۲. از کجا میدونی‌ اون کمک کرده؟

۳. چجوری به این نتیجه رسیدی که در کلّ وجود داره؟

fandog

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
farzanegan 2
شهر
تهران

دوستان ببخشید اگه تکراریه آخه من حوصله ام نشد همه ی هشت صفحه رو بخونم.

من به خدا با تمام قلبم اعتقاد دارم حالا چرا الان میگم ( ببخشید اگه زیاده آخه مسیله ی ساده و یا کوچیکی نیست که جوابش ساده و یا کوچیک باشه! در هر حال این یه قسمتشه!)

میدونم باور خدا سخته گرچه که اکثر آدما اونو احساس میکنن اما از جایی که خداوندی که تعریف شده بسیار بزرگه و از بعد هایی که ما میشناسیم جداست و خالق همه چیه و میتونه همه ی انسان ها و جنیان رو هم زمان بفهمه و به اونها در هر شرایطی کمک کنه و ... اینهاست که برای ما فهم خدا رو مشکل میکنه آخه انسان یک موجوم منطقی - احساسی هست و از جایی که این بعد ها رو تا حالا احساس نکرده براش خیلی سخت هست و اینجور منطق های پیجیده رو. #-o :-<

اما حالا چرا من و یا خیلی آدم های دیگه به خدا اعتقاد داریم؟!!!

1
اولین دلیلی که قابل فهم ترینشونه اینه که نشانه های خدا اطرافمونو پر کرده من با برهانات و اینا کاری ندارم (!) چونکه امکان داره تکراری شده باشه و یا اینکه فمشون سخت باشه و یا بعضی ها قبولش نداشته باشن.اونهایی رو میگم که خودم باور دارم و یا خودم بهشون رسیدم.داشتم میگفتم نشانه هاش که اطراف ما رو پر کرده برای مثال اینکه ما همه مون قبول داریم که ذهن انسان تا یه حدی میتونه مسایل رو بفهمه و اینطور نیست که اگه بخواد بتونه همه چیزو یک جا درک کنه و بهش برسه اینو یه مقدمه گفتم برای مثال از نشانه ای که میخوام بگم: این که به نظر من یه نشانه ی خیلی بزرگه اینه که خیلی جالبه که همه ی ادیانی که ما بهشون میگیم ادیان الهی خدایی که تعریف کردن همه عین همه یعنی توی همه شون خداوند عادل مهربان از همه بزرگ تر بخشنده تره و قادر مطلقه این ها نمیتونن زاده ی ذهن انسان ها باشن آخه مگه میشه که این همه کتاب الهی توی این همه کشور مختلف ( عربستان اسراییل فلسطین مصر اروپا و ... ) همه یه خدا رو معرفی کنن در حالی که اگه یک انسان بخواد برای اولین بار از بی اعتقادی محض به خدا ( قبل از ادیان الهی و یا هر گونه اعتقاد به خدا ) چنین خدای قادر مطلق و خالق توانمندی رو بسازه که تا حالا حتی نتونسته درکش بکنه چرا که از جنس صفاتی که توی این دنیا هست نیست و بر فرض محال هم که بتونه ولی توی زمان قدیم که 100 کیلومترو به زور میرفتن چه طوری توی یه کشور دیگه با کیلومترها مسافت یکی دیگه دقیقا همون خدا رو تعریف کرده. هزاران نشانه ی دیگه توی این دنیا وجود داره که به نظر من اگه یه انسان فقط بشینه و بهشون فکر کنه ( با ذهن باز ) حتما خدا رو با تمام وجودش درک میکنه و اگه بعد از این باز هم ایمان نیاره فقط داره سر خودشو کلاه میزاره و همون کافر دین خودمون میشه.

بنابراین از نظر من همه ی انسان ها به کمی فکر در اطرافشون به خدا میرسن و از نظر من همه توی زندگیشون حداقل یه بار مطمین میشن که خدا وجود داره ولی اگه اون بارو سر خودشون کلاه بزارن امکان داره این شفافیت به مرور زمان از بین بره و ...

قرآن هم همینو میگه : سنریهم آیاتنا فی الآفاق و فی انفسهم حتی یتبین لهم انه الحق : به زودی نشانه های خود را به آنها ( انسان ها ) در آسمان ها و در خودشان به آنان مینماییم چنانکه به یقین برسسند که همانا او بر حق است.

چون زیاد شد بقیه ی دلایلمو بعدا میگم!!!!!!! در ضمن حاضر به ادامه ی بحثم هستم البته به شرطی که دوستان جوگیر نشن و در محیط آروم بحث کنن اگه کسی خواست راجع ب چیز دیگه ای هم بحث کنه یه نامه به من بده جواب میدم در ضمن دوست خوبمون اگه با جایی از این دلیل مشکل داری در خدمتم اگه خواستی بگو با هم بحث کنیم...

fandog

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
farzanegan 2
شهر
تهران

جواب این پارادوکس اینه ( بازم من پستای قبلی رو نخوندم امان داره تکراری باشه {-8 :D ) !

اینه که خداوند قادر مطلقه و ما در ریاضیات و علم منطق این رو داریم که مسیله و شرط باید بر هم منطبق باشند یعنی مسیله نباید شرط را نقض کند و به طور کلی هر مسیله ای که مطرح میشود نباید محال عقلی باشد محال عقلی یعنی شرط عقل و منطق را نقض کند و از اساس مسیله درست نباشد و یا درست طراحی نشده باشد ( زود قضاوت نکنین و به ادامه ی استدلال من توجه کنین)
حالا شرط ما بر طبق اصول نیست حالا چه اصولی؟!!

این اصل که فرض این است که خداوند قادر مطلق است ( فرض مسیله ) حال قدم بعدی این است که میخواهد سنگی بسازد که خودش نتواند بلند کند ( قدم سوم آیا میتواند یا نه ) همین جا این اصل بر طبق فرض نیست یعنی خود مسیله شرط مسیله را نقض میکند بنا براین این مسیله یک مسیله ی عقلانی نیست فرض این است که نتواند بلند کند و شرط این است که قادر مطلق است و شرط مسیله را نقض میکند و مسیله را یک مسیله ی غیر عقلانی میکند

مثال ساده ی این پارادوکس محال عقلی این است

ما جمع را تعرف میکنیم که تعداد واحد های طرف دوم جمع را به واحد های اول اضافه میکنیم . و ما میدانیم که 2+2=5 حال 2+2 چند میشود ؟

حالا ما میتوانیم بگوییم که این یک پارادوکس است چرا که بر طبق اصل قبل 2+2 برابر با چهار است و اما بر طبق اصل بعد 2+2=5 میشود پس ما به یک پارادوکس عمیق برخورد کریم که دو جواب نقیض دارد!!!پ

در صورتی که ما میدانیم خود مسیله فرض را باطل میکند و مسیله ی ما در واقع محال عقلانی است یا علی

White Devil

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهیدمدنی
شهر
تبریز

مثل اینه که بخواهیم با قوانین زبان ++C (که خالق آن انسان است) وجود انسان رو اثبات کنیم.

White Devil

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهیدمدنی
شهر
تبریز

نه صد در صد باور دارم و نه رد می کنم. فعلا به دنبال اثبات وجود خدا هستم و معتقدم که دین اسلام دیگه نمیتونه پاسخگوی سوالات انسان های امروزی باشه.

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

نمیتونم درکش کنم و دقیقا همینه یکی از دلایلی که باعث میشه بهش ایمان داشته باشم...

ahar$

کاربر نیمه‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
دانشگاه
torento
رشته دانشگاه
falsafe

من ميگم خدا وجود داره نه به خاطر اينكه دستم را گرفته ...به خاطر اينكه وقتي ميگم وجود داره يك احساس خوب مياد جلوم كه كسي كه تو را آفريده حتما دوستت داشته و كسيكه دوست داشته مثل كوه پشتت ميمونه اين جملات واافكار حتي اگر خيالات هم باشه قشنگه پس نميخوام اين قشنگي از تو زندگي من پاك شه

shekoofeh

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
دانشگاه
دانشگاه علوم پزشکی تهران
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از ahar$ :
من ميگم خدا وجود داره نه به خاطر اينكه دستم را گرفته ...به خاطر اينكه وقتي ميگم وجود داره يك احساس خوب مياد جلوم كه كسي كه تو را آفريده حتما دوستت داشته و كسيكه دوست داشته مثل كوه پشتت ميمونه اين جملات واافكار حتي اگر خيالات هم باشه قشنگه پس نميخوام اين قشنگي از تو زندگي من پاك شه
یعنی صرفا اینکه فکر کردن به وجود مهربان و بامحبت به تو احساس خوبی میده دلیل بر وجودشه ؟
+ البته اعتقاد شما محترمه ؛ اما میخواستم ببینم از لحاظ منطقی چه استدلالی دارین.

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

به نقل از Shek8fe :
یعنی صرفا اینکه فکر کردن به وجود مهربان و بامحبت به تو احساس خوبی میده دلیل بر وجودشه ؟
+ البته اعتقاد شما محترمه ؛ اما میخواستم ببینم از لحاظ منطقی چه استدلالی دارین.
بچه ها میشه یه چیزی رو بذاریم سردر فلسفه؟؟..."هر که تفاوت خدا و منطق را نمیداند وارد نشود"
@شکوفه:استدلال منطقی کانت را نپذیرفتی؟

بالا