• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

اختیار

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع cowboy
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : انسان اختیار ندارد

به نقل از CrazyBõy :
خب الان اگه اون زمانه رو حل کنم مشکل حله دیگه ؟ :د
خب اون تغییرات جهان که ما بهش میگیم زمان ؟ همه اون تغییرا واسه خدا درجا انجام شده ! (مثن همزمان که خورشید طلوع میکنه غروب هم میکنه :د) عجب چیزی شدا ;D

خب ببین ! یه چیزی که اتفاق میفته , چه واسه من چه واسه تو و چه واسه خدا اتفاق میفته ! چه توجیهی داری که میگی عمل X میتونه واسه خدا اتفاق بیفته و واسه ما اتفاق نیفته ؟ اصلا تو این شرایط X اتفاق افتاده یا نیفتاده ؟ مثلا من الان واسه خدا مردم ؟ :|

در رابطه با اون وحی هم ، الان اون زمان که خطه ، خدا هم فکر کن یه خطه ! یعنی خدا بالای تک تک نقاط این خط وجود داره :-"
معنی خاصی حس نمی کنم ! صرفا داری یه شهود واسه خودت دست و پا می کنی ! "شهودِ من" که فرض تو رو قبول ندارم با "شهودِ خودت" متفاوته ! :D

کلا توی 3 تا پست داری این فرضیه رو بیان می کنی و در چندین شکل متفاوت و مثال های متفاوت !‌ و من نیز نمی پذیرم ! چون این چیزی که میگی واسه خودت به طرُقِ مختلف بدیهی شده ! ولی خب اصلا به نظر من مبنا و پایه ی محکم استدلالی واسش ندیدم ! :-"
(یکم صحبتم تند بود ولی خب یکم روش فک کن) :D

آره ! الان تو واسه خدا مردی ! درکش خیلی سخته ، ولی با توجه به تعریف خدا ، این اتفاقاتی که می افته ، همشون با هم واسه خدا می افته !(قطعا ما نمیتونیم چنین چیزی رو درک کنیم ! )
خب صبر کن شهودتو نزدیک به شهود خودم کنم :-" الان قبول داری با توجه به تعریف خدا ، خدا همزمان قبل و بعد و در حال انجام یه اتفاق وجود داره ! و همشون رو با هم میبینه ؟

# نه درک می کنم :-" چیزایی که من میگم واسه خودم کاملا منطقیه ، چیزایی هم که تو میگی واسه خودت منطقیه ، که از طرز دیدمون به قضیه نشات میگیره !

از لحاظ دینی داره بررسی میشه .
مثل حرام بودنه خودکشی مثلن :-؟ خدا میگه انسان مختاره ولی این موارد بحث براگیزن :-؟

اگر اختیار رو از لحاظ دینی بخوای بررسی کنی خب وقتی یه آیه واسه ت میاریم که گفته انسان اختیار داره باید قانع بشیم ! الان بحث سر چگونگی اختیار داشتن هست !

انسان تو یه سری موارد مثل انتخاب پدر و مادر انتخاب زمان مرگ قدرت انتخاب نداره .

این که تو این موارد اختیار نداره درست ! بحث رو موارد دیگه ست !

وا
خیلی ایه ها هستن ک ملت سرشون بحث میکنن مثال نقض میارن .
ایه میگه انسان مختاره ولی خب نیست به همون دلایلی ک گفتم .

این مورد اون موارد نداریم . مختار ینی مختاره به انتخاب کردن مسیرش . مرگ هم میتونه یه مسیر باشه . پدر و مادر هم میتونن یه مسیر باشن .

• لایک
امتیازات: h@di

سلام
من هیچکدوم از پستای بالا رو نخوندم و صرفا بخاطر اسم تاپیک دارم اینو میگم:
میگن پیامبرا و اماما افرادی هستند که مثل انسان های معمولی هستن و اینا فقط اونا گناه نمی کنن در حالی که این عصمت از قبل تو اونا قرار داده شده و خب از اول مشخص بوده که یه عده افراد خاص پیامبر یا امام میشن برا همینم حتی این افراد تو بچگی و قبل از رسیدن به بلوغ عقلی هم گناه نمی کردن؛و این با اختیار در تضاده...

به کتاب انسان و سرنوشت شهید دکتر مطهری مراجعه کنید پاسخ خوبی داده شده

کسی جلوی کسی رو نگرفته ! انسان اختیار داره خودش رو بکشه ! ولی خب هر کاری یک سری عواقب داره ! آتش جهنم و اینا ...

اینکه انسان توان اتخاب زندگی کردن/نکردن رو نداره . ینی اگه انجام بده خودکشیو مستقیم بدون اینکه نگاه اعمال دیگش کنن میره جهنم تا ابد . این دقیقن ینی اختیار نداشتن . ینی دیکتاتوری :د

ببخشید منم میخام تو بحث شرکت کنم ولی نمیرسم هممه ی پاسخارو بخونم!
اگه لطف کنین خلاصه ای ازشون بذارین که بحث دست بقیه هم بیاد خوب میشه!
(تشکر)

به نقل از sadlove :
اینکه انسان توان اتخاب زندگی کردن/نکردن رو نداره . ینی اگه انجام بده خودکشیو مستقیم بدون اینکه نگاه اعمال دیگش کنن میره جهنم تا ابد . این دقیقن ینی اختیار نداشتن . ینی دیکتاتوری :د

نه معنیش اینه که اون فرد انتخابی کرده و اون انتخاب رو عملی کرده. جهنم و بهشت توهماتی هستن که ما در نظر میگیریمشون. انسان در هر شرایطی مختار هست هر عملی رو انجام بده. در نهایت با نتیجش هم دست و پنجه نرم می کنه.

مثلن شما مختارید بزنید یک ادمه دیگه رو بکشید! در نهایت هم میرید زندان! ولی به هر حال این جزو اختیاراته شماست.

و خوب در مورد جبر و اختیار با نظر اسلام میشه نظره حافظ رو بررسی کرد که به جبر اعتقاد داشت.

نه معنیش اینه که اون فرد انتخابی کرده و اون انتخاب رو عملی کرده. جهنم و بهشت توهماتی هستن که ما در نظر میگیریمشون. انسان در هر شرایطی مختار هست هر عملی رو انجام بده. در نهایت با نتیجش هم دست و پنجه نرم می کنه.
من در این مورد حرفی ندارم و فقط بگم هر جا رسیدی یهویی دین رو زیر پات له نکن !‌ :|

مثلن شما مختارید بزنید یک ادمه دیگه رو بکشید! در نهایت هم میرید زندان! ولی به هر حال این جزو اختیاراته شماست.

مشکل اینه که ۹۹ درصد آدما از جمله شما "اختیار" رو با "توانستن" اشتباه میکنند از جمله شما ! اختیار توانایی انتخاب کشتن یا نکشتن یه آدم هست ولی "توانستن" توانایی کشتن یا نکشتن یه آدم هست! میشه گفت "اختیار" یک درجه از "توانستن" قوی تره !
الان به این دلیل جمله بالا بدیهی هست که یا به قصد یا سهو از "توانستن" در لباس "اختیار" استفاده کردی ! :-"
میتونی جای مشتقات اختیار که در بالا, از مشتقات توانستن استفاده کنی و ببینی همون معنی قبلی رو میگیری !

و خوب در مورد جبر و اختیار با نظر اسلام میشه نظره حافظ رو بررسی کرد که به جبر اعتقاد داشت.

اولا اینکه حافظ = اسلام نیست ! :D
دوما یهویی یه بیت حافظ دیدی که میشه از اون نتیجه گرفت انسان اختیار نداره نیا بگو حافظ جبرگراس ! چون بعضی جاها حافظ به طعنه یه چیزی میگه یا اصلا خیلی جاها داخل شعرای حافظ تناقضه ! یعنی در بررسی از نظر لغوی در یک جا فکر میکنی حافظ جبرگرا بوده یه جا دیگه نه ..
در مورد اعتقاد حافظ نسبت اختیار انسان اینقدر بحث هس که میشه داخل ۱۰۰ تا تاپیک مثل این بحث کرد !

سلام و ببخشید که میپرم وسط بحثتون!
من در نقطه ی A هستم و در پایان عمرم به نقطه ی B خواهم رسید خداوند هم از نقطه‌ی A خبر داره و هم از نقطه‌ی B همچنین علم خداوند ناقص نیست یعنی تنها محدود به نقاط ابتدا و انتها نیست بلکه خداوند به تمامی این مسیر هم اشراف داره و هر انتخاب ما در نظر خداوند تعیین شده و معلوم است.
بیاید فرض کنیم من بین تصمیم دزدیدن و ندزدیدن یک چیز موندم و خداوند میداند که من این چیز را خواهم دزدید حالا این انتخاب مقابل من است!!
اول باید درکمو از اختیار واستون بگم اختیار یک فرد یعنی انجام هیچ کاری پیشامد غیر ممکن نباشد!
حال بیایم در مورد مثال فرض کنیم من ندزدیدن رو انتخاب کنم پس علم خداوند اشتباه میشه که طبق تعریف خداوند امکان ناپذیر است.
جوابی که من از چند نفر تو بحث گرفتم اینه که من اختیار دارم اما خداوند میداند از قدرت اختیارم چگونه استفاده خواهم کرد ! ! ! !
به نظر من این به دلیل تناقض مختار بودن انسان و ویژگی عالم بودن خداوند است دقیقا مثل تناقض ویژگی خالق بودن و قادر بودن! این ویژگی ها از نظر منطقی در یک چیز جمع نمی شوند و جمع نمی شوند در یک چیز مگر با فلسفه بافی و بی منطقی!دقیقا مثل کشیدن مربعی با پنج گوشه!
انتخاب بین دو چیز یعنی هر دو درون فضای نمونه ما باشند و پیشامد تهی نباشند در نظریه شانس همه چیز قبل از پیشامد هست و بعد از پیشامد بررسی شانس بی معنی است یعنی شانس زمانی معنی پیدا میکنه که شما قبل از رخداد تنها میتوانید احتمال رخداد رو در فضا تعیین کنید نه دقیقا رخداد رو و اختیار در فضایی که علم به نتیجه باشد غیر ممکن است و با فرض اختیار متناقض است.
در هنگام پرتاب سکه ای که دوستم میداند نتیجه ی آن خط است رویداد شیر آمدن تهی و احتمال آن برابر صفر هست.
بسیاری از صفات خداوند متناقض است مانند خالق بودن و قادر بودن چنین چیزی از لحاظ منطقی امکان پذیر نیست و ممکن نیست فردی هم بتواند خالق مطلق باشد و هم قادر مطلق چرا؟؟؟؟
خالق مطلق : قادر به خلق هر چیزی با هر ویژگی در دایره منطق باشد و بتواند سطح دسترسی را به آن مشخص کند که شامل تغییر و خلق و نابودی است.
قادر مطلق : قادر به انجام هر کاری در دایره ی منطق باشد یعنی سطح دسترسی به تغییر و خلق و نابودی هر چیزی را داشته باشد.
حالا اگه به دو تای بالای نگاه کنید خودتون می تونید تناقض رو تشخیص بدهید.

آنان كه ز پيش رفته اند اي ساقي
درخاك غرور خفته اند اي ساقي
رو باده خور و حقيقت از من بشنو
باد است هر آنچه گفته اند اي ساقي
(خیام)

به نقل از مازیمون :

بله :-"

منم از همون نظر اسلام گفتم مگرنه دینو بذاریم کنار انسان مختاره :-"

تو اسلام میگن انسان مختاره خب غلطه از همون دید اسلامی :-"

Back
بالا