• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

اختیار

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع cowboy
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : اختیار

اصلا يك سوال بچگانه:
خدا چرا ادما بد را افريد؟!!
مگه همه چي دست اون نيست؟
پس چرا بايد بدي باشه؟!!..

به نقل از WORM :
بستگی داره شما دانا بودنو چی معنی کنی!؟
دانایی یکی از صفات خوبیه که انسان ها دارن
و هر صفت خوبی که انسان بتونه داشته باشه کاملش در اختیار خداس
پس خدا دانای مطلقه.

این نظر منه : خدا فقط به ما میگه برین رو زمین و زندگی کنین ( همون خدای شما ) . اما نمیدونه که ما قراره چیکار کنیم . گاهی وقتها دستمونو میگیره اما بازم همه چی به خودمون مربوطه
مگه شما نمیگین که خدا بنده هاشو به یه اندازه دوست داره ؟؟!! و بعدشم میگین که خدا میدونه ما چیکار میکنیم ؟؟!!
خوب اینجا یه مسئله ای هست : پس چرا خدا یکی رو بد کرده یکی رو خوب ؟؟!! چرا بین صدام و امام خمینی فرق هست ؟؟!!
خوب پس یکی از این دو حرف غلطه : یا خدا همه رو به یه اندازه دوست نداره , یا سرنوشت ما رو اون تعیین نمیکنه
که من میگم دومی: یعنی ما خودمونیم که تعیین میکنیم چه کاری باید بکنیم

به نقل از homa_M :
این نظر منه : خدا فقط به ما میگه برین رو زمین و زندگی کنین ( همون خدای شما ) . اما نمیدونه که ما قراره چیکار کنیم . گاهی وقتها دستمونو میگیره اما بازم همه چی به خودمون مربوطه
مگه شما نمیگین که خدا بنده هاشو به یه اندازه دوست داره ؟؟!! و بعدشم میگین که خدا میدونه ما چیکار میکنیم ؟؟!!
خوب اینجا یه مسئله ای هست : پس چرا خدا یکی رو بد کرده یکی رو خوب ؟؟!! چرا بین صدام و امام خمینی فرق هست ؟؟!!
خوب پس یکی از این دو حرف غلطه : یا خدا همه رو به یه اندازه دوست نداره , یا سرنوشت ما رو اون تعیین نمیکنه
ولی این با چیزایی که از اول به ما یاد دادن مغایرت داره
منظورم همون مطلق بودن خداس

اولا هيچ جا نيومده كه انسان مطلقا اختيار داره و اين رو ميشه از حديثي از امام صادق (عليه السلام) فهميد كه مي فرمايند:
" مه جبر و نه اختيار بلكه چيزي در حد وسط "
پس در بعضي موارد جبر مطلقه كه بارزترينش وجوده.
ولي در مورد اختيار ميشه گفت كه خدا اختيار ما رو مي دونه و اين هيچ مغايرتي با اختيار نداره مثلا وقتي ما مي خواهيم فلان كار رو بكنيم خدا مي دونه و اگه نظرمون عوض بشه اون هم خدا مي دونه ...

به نقل از ɱɨἅ¡₭ :
درواقع تو اختیار داری اما تصمیمی که میگیری از قبل برای خدا روشنه!

کاملا درسته یعنی ما اختیار داریم
ولی خدا مثله یه معلم که می دونه فلانی آخر سال قبول می شه یا نه ، انتها رو می دونه اما ما خودمون انتخاب می کنیم که قبول بشیم یا نه؟!

به نقل از poolia :
اولا هيچ جا نيومده كه انسان مطلقا اختيار داره و اين رو ميشه از حديثي از امام صادق (عليه السلام) فهميد كه مي فرمايند:
" مه جبر و نه اختيار بلكه چيزي در حد وسط "
پس در بعضي موارد جبر مطلقه كه بارزترينش وجوده.
ولي در مورد اختيار ميشه گفت كه خدا اختيار ما رو مي دونه و اين هيچ مغايرتي با اختيار نداره مثلا وقتي ما مي خواهيم فلان كار رو بكنيم خدا مي دونه و اگه نظرمون عوض بشه اون هم خدا مي دونه ...
اینو خیلیا میگن ولی وقتی 1نفر میدونه ما چیکار میکنیم و ما هم باید همون کارو کنیم اختیار زیر سوال میره

به نقل از سینا.m :
کاملا درسته یعنی ما اختیار داریم
ولی خدا مثله یه معلم که می دونه فلانی آخر سال قبول می شه یا نه ، انتها رو می دونه اما ما خودمون انتخاب می کنیم که قبول بشیم یا نه؟!
نه
معلم حدس میزنه ولی دانش آموز با خیلی کارا میتونه حدس معلمو عوض کنه ولی خدا حدس نمیزنه یقین داره خدا دانای مطلقه
نه؟

به نقل از amir h :
اینو خیلیا میگن ولی وقتی 1نفر میدونه ما چیکار میکنیم و ما هم باید همون کارو کنیم اختیار زیر سوال میره
نه
معلم حدس میزنه ولی دانش آموز با خیلی کارا میتونه حدس معلمو عوض کنه ولی خدا حدس نمیزنه یقین داره خدا دانای مطلقه
نه؟

درسته ولی این به این معنی نیست که انسان اختیار نداره به این معنیه که خدا بهتر از اون معلم ما رو میشناسه اگه معلم هم دانش و آگاهی خدا رو داشت به جای این که حدس بزنه از آینده دانش اموزش مطمئن بود.

به نقل از WORM :
درسته ولی این به این معنی نیست که انسان اختیار نداره به این معنیه که خدا بهتر از اون معلم ما رو میشناسه اگه معلم هم دانش و آگاهی خدا رو داشت به جای این که حدس بزنه از آینده دانش اموزش مطمئن بود.
خب این که همون شد که من گفتم!!!

به نقل از homa_M :
سلام دوست خوبم
خدا ما رو یه اندازه دوست داره همون طور که خودت نتیجه گرفتی ...
و اما ... خودم در مورد این بحث خیلی سوال کردم و یه نتیجه گرفتم ...
مثلا:
شما یه روز توی حیاط آسفالتی مدرسه که یه ذره پستی بلندی هم داره یه مورچه می بینی
از اونجا که شب قبل بارون اومده توی یکی از این پستی ها رو آب پر کرده ...
مورچه میره و میره و به این گودال نزدیک میشه ... ولی هنوز نمی دونه که آب و گودالی درکار هست ...
و شما که از بالا نظاره گر هستی میدونی که اگه مورچه مستقیم بره توی آب میفته ولی اگه راهش رو عوض کنه ... نمی افته
و ما مثل اون مورچه ایم ...
نتیجه تصمیم ها رو نمی دونیم ... ولی تصمیم با خودمونه ... خدا آخر همه راه ها رو میدونه ولی انتخاب راه با خودمونه ...این اختیار ماست که ما انتخاب می کنیم ...
و این دانایی خداوند است که آخر و عاقبت همه چیز را می داند ... همه چیز!
خسته نباشید

Back
بالا