غیرت و تعصب

anahid_30s

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان یک
شهر
همدان
سال فارغ التحصیلی
1392
پاسخ : غیرت و تعصب

به نقل از Darya-F :
غیرت اقوام و غریبه نداره! اما واقعا حدی داره..غیرت زیادی فاجعه زاست..به چشم خودم دیدم عاقبت این همه غیرت و تعصب چی میشه! هرچیزی تا یه اندازه اش خوبه،..

اندازه ـش چقدره؟

ariadne

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان چهار
شهر
تهـــــران .

اندازش بنظرم در حدی ست که زن یک موجود نیاز مند و بدون استقلال فکری در نظر گرفته نشه....چون نتیجه سوء در بر خواهد داشت... .
در حدی که با کنترلهای نابجا بهش توهین نشه...
در حدی که صرفا ازش <حمایت> شه.

ادیبَک

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
سنندج
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
Lund University
رشته دانشگاه
Law
اینستاگرام

به نقل از آناهید :
اندازه ـش چقدره؟

به نظر من تا حدی خوبه که به کسی آسیبی نرسه(چه روانی چه جسمی)
دقت کنید چرا که همیشه غیرت برای طرف مقابل نیست! مثلا یه آقائی خیلی غیرتی و متعصب هم ممکنه کسی که خواهرش رو ادیت کرده و ... رو بزنه بعدشم بیاد خونه خواهر خودشم بزنه!

ibtkm

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
دانشگاه
دانشگاه تهران

به نقل از Nirman Irani :
دقت کنید چرا که همیشه غیرت برای طرف مقابل نیست! مثلا یه آقائی خیلی غیرتی و متعصب هم ممکنه کسی که خواهرش رو ادیت کرده و ... رو بزنه بعدشم بیاد خونه خواهر خودشم بزنه!
دیگه اینطوریام نیست. یکی داخل خیابون مزاحم خواهر طرف شه، طرف نمیاد خواهرشو بزنه. ینی اگه بزنه به خاطر غیرت یا تعصب نبوده، به خاطر بیماری روانی بوده. وقتی می‌گیم غیرت یا تعصبه که مثلا خواهرش رابطه‌ی نامشروع داشته باشه، بعد این طرف بیاد هر دو نفر رو بزنه لت و پار کنه که حالا می‌شه بحث کرد که این غیرت و تعصب هست یا نه.

غیرت می‌تونه آسیب بزنه به کسی ولی باز نمی‌شه گفت بده. مثال زدم، همین رابطه‌ی نامشروع، طرف احتمال اینکه بیاد خواهرشو بزنه زیاده ولی نمی‌شه با قطعیت و بدون شک گفت این نوع غیرت بد بوده.

anahita96

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
رشت
مدال المپیاد
نقره ى شيمى
دانشگاه
علوم پزشكى تهران
رشته دانشگاه
پزشكى

به نقل از پویا م :
دیگه اینطوریام نیست. یکی داخل خیابون مزاحم خواهر طرف شه، طرف نمیاد خواهرشو بزنه. ینی اگه بزنه به خاطر غیرت یا تعصب نبوده، به خاطر بیماری روانی بوده. وقتی می‌گیم غیرت یا تعصبه که مثلا خواهرش رابطه‌ی نامشروع داشته باشه، بعد این طرف بیاد هر دو نفر رو بزنه لت و پار کنه که حالا می‌شه بحث کرد که این غیرت و تعصب هست یا نه.

غیرت می‌تونه آسیب بزنه به کسی ولی باز نمی‌شه گفت بده. مثال زدم، همین رابطه‌ی نامشروع، طرف احتمال اینکه بیاد خواهرشو بزنه زیاده ولی نمی‌شه با قطعیت و بدون شک گفت این نوع غیرت بد بوده.
اون دختر خودش عقل و شعور و اختيار داره و اين حقُ داره كه براي زندگيش و كاراش خودش تصميم بگيره. عقيده ش هم محترمه
كسي حق نداره اونُ حتي كتك بزنه چه برسه به اينكه لت و پار كنه! چون اون به سني رسيده كه خودش برا خودش تصميم گيرنده باشه و تفكرش شكل گرفته
نميخوام ازش طرفداري كنم و خودمم باهاش مخالفم اما به هر حال اون حق داره جوري كه ميخواد زندگي كنه

ضمنا اگه اون بخواد فلان كارُ انجام بده كسي نميتونه با كتك زدن عقيده ي شكل گرفته ش رو عوض كنه. چون اون ديگه بچه و مطيع نيست كه عقيدشو عوض كنه اينجوري فقط باعث ميشه كه اون دختر با پنهان كاري به اون كار ادامه بده
و همين محدوديتاي همراه خشونت كه نتيجه ش عقده اي شدن و پنهان كاريه باعث شده كه جامعه ي ما مثه يه مرداب باشه كه روش قشنگه و گلاي نيلوفر داره ولي زيرش پر از لجنه
به خاطر همين به نظر من كتك زدن اون و اعمال خشونت نه تنها توهين به شخصيتش و زير پا گذاشتن حقش در تصميم گيريه، بلكه بيشتر اوقات بي فايده س و حتي ميتونه وضعُ بدتر كنه

نام مرکز سمپاد
شهید سلطانی
شهر
البرز-کرج
سال فارغ التحصیلی
89
دانشگاه
خوارزمی (کرج)
رشته دانشگاه
زبان و ادبیات انگلیسی

برابر شریعت و قانون
اگر با دوشاهد مرد
یا چهارشاهد زن
اثبات بشه کسی رابطه نامشروع داشته
توسط شارع قانون
نه هرکسی
و حکم قانونی
پس از اثبات
۱00 ضربه شلاق می خوره
اگر با فرد متاهل باشه
حکمش مرگه.

ادیبَک

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
سنندج
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
Lund University
رشته دانشگاه
Law
اینستاگرام

به نقل از پویا م :
دیگه اینطوریام نیست. یکی داخل خیابون مزاحم خواهر طرف شه، طرف نمیاد خواهرشو بزنه. ینی اگه بزنه به خاطر غیرت یا تعصب نبوده، به خاطر بیماری روانی بوده.

من خودم این صحنه رو دیدم، وسط خیابون هم پسره رو زد هم خواهرشو...! اون وقت مردم داشتن بهش میگفتن خوش غیرت!
تا حدودی جامعه و فرهنگ هم تاثیر گذاره! به چیزائی میگن غیرت که تقریبا به قول شما بیماری روانی محسوب میشه!
البته این مطلق نیست و یه امر نسبیه! ممکنه از هزارتا 1 مورد پیدا بشه، البته من یه جنبه شو ذکر کردم!

به نقل از اخوی! :
برابر شریعت و قانون
اگر با دوشاهد مرد
یا چهارشاهد زن
اثبات بشه کسی رابطه نامشروع داشته
توسط شارع قانون
نه هرکسی
و حکم قانونی
پس از اثبات
ضربه شلاق می خوره
اگر با فرد متاهل باشه
حکمش مرگه.

اتفاقا به موضوع خوبی اشاره کردین اما من خودم یه مدت کلا توو فکرش بودم! اگه همسرت برات جذابیت نداره جدا شو بعد با کسی ازدواج کن که میخوای! همسر سابق تو این حق رو داره که بدونه تو دیگه نمیخوایش...! اما در کُل مرگ مجازات مناسبی نیست.
(لطفا این بحث مجازات رو هم ادامه ندین دوستان ممنون*)

anahid_30s

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان یک
شهر
همدان
سال فارغ التحصیلی
1392

وقتی میگیم تا جایی خوبه که به کسی آسیب نرسونه، مهمه بدونیم تعریفمون از آسیب چیه.
اگه لت و پار کردن (به قول بچه ها) باشه، مفهوم جمله یه چیزه.اگه نادیده گرفتن آزادی های فردی و تحقیر شعور و اراده آدم ها باشه، معنی جمله یه چیز دیگه ـست.
و سوال اینه که آیا فقط لت و پار کردن آسیبه؟

anahita96

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
رشت
مدال المپیاد
نقره ى شيمى
دانشگاه
علوم پزشكى تهران
رشته دانشگاه
پزشكى

آسيب جسمي تا يه حد زيادي بهبود پيدا ميكنه اما آسيب رواني شخصيت سرخورده و عقده هاي دروني رو ايجاد ميكنه
باعث خودكم بيني ميشه و خيلي چيزاي ديگه
به خاطر همين آسيب رواني حتي خيلي بيشتر از آسيب جسمي بد و مضره

ادیبَک

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
سنندج
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
Lund University
رشته دانشگاه
Law
اینستاگرام

به نقل از Nirman Irani :

اگه دقت کنید گفتم روانی یا جسمی...! حتما که نباید کتک زد شخص رو" هر گونه تنبیه لفظی یا توهین و خرد کردن شخصیت فرد جزو آسیب به حساب میاد.

niloufar joon

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان یکــــ
شهر
تهران

غیرت چیز خوبیه البته به اندازه اش و زیادیش یه جوریه :-&
آدم اگه حتی یه کم غیرت نداشته باشه , کلاش پس معرکه س

pucy cat

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 4
شهر
تهــران

غیرت خوبه در حده حمایت
غیرت بیش از حد باعث اسیب جدی میشه اسیب روانی وجسمی
ولی بی غیرتیم باز اسیب داره و اثرات بدی داره

AUGUST II_PRINCE OF SAMPA

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
ﻫﺎﺷﻤﯽ ﻧﮋﺍﺩ II
شهر
ﻣﺸﻬﺪ

بحثارو نخوندم ,عذر میخام
والا من تعریف خاص و صفر و یکیی از تعصب یا غیرت سراغ ندارم , اما در کل نظرم اینه غیرت به حساسیت نشون دادن به اونچه برامون اهمیت داره اطلاق میشه یک مملکتی نسبت به مرز های کشورشون غیرت نشون میدن,یا طرف نسبت به خواهر و مادرو ناموس خودش حساسیت نشون میده
من فک میکنم تو مسائل ملی و میهنی و اعتقادی و کلا مسایلی مربوط به باورها و تفکرات غیرت به اون تعلقی اطلاق میشه حدی از حساسیت هستش که ضمن نوع دوستی و انحصار طلبی در جهت رشد و ارتقا و بدست آوردن برتری یا از دست ندادن داشته ها ریشه در منطق و عقل هم داشته باشه,اصولا غیرت در این نوع مسائل صرفا + محسوب میشه
اما در مرزی که این حساسیت و تعلق تبدیل به وابستگی میشه و از عقل و منطق خارج میشه و حالت بی فکرانه به خودش میگیره و باعث عدم رشد یا پیشرفت میشه رو با اسم تعصب میشناسیم که صرفا جنبه ی – داره.
اما در مسایل ناموسی و غیره که وارد میشیم اصولا تعصب براش کاربردی نداره و اصولا به هر شکل این تعلق و وابستگی که بعضا ایجاد محدودیت و گرفتن آزادی هم هست غیرت میگن,اینجا با دو مسئله یک غیرت درست و غلط مواجه میشیم,و دوم غیرت به جا و غیرت نا به جا
غیرت درست و غلط از نظر من اینجوری باید باشه,اما مرز دقیقی نمیشناسم,غیرت درست ریشه در محبت داره و تعلق خاطر و دوست داشتن,ریشه در اینکه فرد نمیخاد آسیبی به یک نفر برسه یا هرگونه بدی دیگه ای متوجه اون شخص باشه , نتیجش میشه یک آزادی همراه با امنیت,اگه چنین چیزی نباشه بی تفاوتی و عدم اهمیت رو میرسونه
غیرت غلط بنظر من دیگه ریشه در محبت نداره,بلکه ریشه در انحصار طلبی و خودخواهی داره که باعث ایجاد محدودیت و گرفتن آزادی و اسارت میشه,اینجا دیگه اون فردی که بهش غیرت نشون داده میشه و مصالحش مد نظر نیست بلکه اینجا یک خودخواهی و سلطه طلبی حاکمه و بعضا باعث آسیب رسوندن به اون فرد هم میشه
اما مسیله ی بعد غیرت بجا و نا به جاست, غیرت باید در جای مناسب خودش باشه,نمیدونم دقیقا چطوری و مرز مشخص یادم نمیاد( دوستان نظری دارن بگن تو این مورد) اما غیرت میتونه اگه در موقعیت نامناسب بکار بره بد باشه,ینی منظورم اینه این یه وقت داره,یک وقت که اون فرد بهش نیاز داره,نمیدونم چطوری بگم اما غیرت برای بخرج دادن تو همه ی زمینه ها نیست,دادن آزادی نسبی هم باید باهش همراه باشه, شعور فرد مقابل باید مورد توجه گرفته بشه توش
در کل غیرت صحیح و مناسب در مسایل ناموسی باید از دو فاکتور به جا بودن و درست بودن پیروی کنه و در مسایل که مربوط به تفکر و باور و عقایدو اندیشه هاست باید از فاکتور عقلانی بودن و سنجیده بودن تبعیت کنه,و هردو این ها در جمع بندی بنظر من اینه که داراری تعادل باشن و میانه روی

zohreh.sh74

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان2
شهر
مشهد
مدال المپیاد
.....الا ماشاالله
دانشگاه
علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
هوشبری

به نظر من غیرت خیلی چیز خوبیه ، خیلیا اصن دوسش ندارن ولی خب اگه همین غیرت نباشه ، خیلی از زندگی ها به بی راهه می ره....
غیرت بیشتر برا آقایون تعریف شده ....البته من حد و مرزش رو دقیق نمی دونم ، ولی می دونم اگر کم باشه ، واویلاست.......
خیلی از زندگی هایی رو که از هم پاشیدن می تونم نام ببیرم که یکی از دلایل مهمش بی خیرتی مرد بوده......
تو خونواده اگه زن بی حیا باشه ، مرد می تونه با به خرج دادن غیرت ، زن رو سرجاش بشونه........
بی غیرتی بلایی از طرف خدا وند است........
به فرمونده ی خدا : هنگامی که گناه و فساد رو ی زمین زیاد شود ، من به ترتیب ده چیز را از زمینیان می گیرم ، که دومین چیز آن حیا از زنان و سومین چیز ، غیرت از مردان است.......
پس خیال نکنین که اگه یه مردی هیچی به خانومش یا خواهرش نگفت و هیچ غیرتی نشون نداد ، مرد خوبیه ، بلاییس از طرف خداوند....

lindaa

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
ابرشهرقدیم (نیشابور)

به نقل از zohreh.sh74 :
بی غیرتی بلایی از طرف خدا وند است........
به فرمونده ی خدا : هنگامی که گناه و فساد رو ی زمین زیاد شود ، من به ترتیب ده چیز را از زمینیان می گیرم ، که دومین چیز آن حیا از زنان و سومین چیز ، غیرت از مردان است.......
پس خیال نکنین که اگه یه مردی هیچی به خانومش یا خواهرش نگفت و هیچ غیرتی نشون نداد ، مرد خوبیه ، بلاییس از طرف خداوند....

میشه دلیلتو برای اون قسمت بگی؟؟

میشه منبعتو برای حدیثت بگی؟؟ممنون میشم. : )

نام مرکز سمپاد
شهید سلطانی
شهر
البرز-کرج
سال فارغ التحصیلی
89
دانشگاه
خوارزمی (کرج)
رشته دانشگاه
زبان و ادبیات انگلیسی

دوستان کسی منبعی فقه و احکم می شناسه که به تعریف غیرت و حدود اون پرداخته باشه?
خسته شدم از این همه نظر ها و برداشت های آزاد
منبع دینی موثق لازمه

• لایک
امتیازات: NEO

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

به نقل از اخوی! :
منبع دینی موثق لازمه
با برداشت آزاد مخالفی یعنی؟ :|
خستگی شما دلیل نمیشه همه دین رو قبول داشته باشن :|

ادیبَک

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
سنندج
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
Lund University
رشته دانشگاه
Law
اینستاگرام

به نقل از اخوی! :
منبع دینی موثق لازمه

خب اینجا انجمن جامعه شناسیه و از دید جامعه شناسی بهش نگاه میکنن! اگه قرار بود منع دینی داده بشه توو بخش اعتقادی مطرح میشد.

×zohreh.sh74×

ببخشید یعنی چی که زن بی حیا باشه مرد زنه رو سر جاش بشونه؟ منظورتون اینه که رو زنش دست بلند کنه؟ واقعا غیرت یعنی این؟

نام مرکز سمپاد
شهیدبهشتی
شهر
زنجان
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
دانشگاه تهران
تلگرام
اینستاگرام

یه جا میخوندم : غیرت هارت و پورت کردن واسه زن نیست

غیرت یعنی اینکه نذاری معشوقت اذیت بشه، نه اینکه خودت باعث آزارش بشی

zohreh.sh74

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان2
شهر
مشهد
مدال المپیاد
.....الا ماشاالله
دانشگاه
علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
هوشبری

به نقل از ‡Nirman‡ :
خب اینجا انجمن جامعه شناسیه و از دید جامعه شناسی بهش نگاه میکنن! اگه قرار بود منع دینی داده بشه توو بخش اعتقادی مطرح میشد.

×zohreh.sh74×

ببخشید یعنی چی که زن بی حیا باشه مرد زنه رو سر جاش بشونه؟ منظورتون اینه که رو زنش دست بلند کنه؟ واقعا غیرت یعنی این؟
نه نه نه
چرا بد برداشت می کنین؟
منظورم سرکوب گناهش بود.
اسلام با دست بلند کردن و حتی پرخاش و بد حرف زدن مخالفه ( بار آخرمه که اینجا حرف اعتقادی می زنم.ببخشید :D بعدی رو اعتقادیا می زنم)
منظورم این بود که اگه همسر ( حالا یا مرد یا زن ) گناهی مرتکب بشه ، همسرش به عنوان شریک زندگیه اون ، باید اونو از گناه باز داره ، حالا یا با معرفیه کتاب یا با گوش کردن سخنرانی به اتفاق هم یا با نصیحت های محبت آمیز یا با تشویق و.....
( دوستان من اولویت حرفام رو دین قرار می دم نه خواسته های شخصی ، می دونم الان خیلیاتون خیلی چیزا بارم می کنین ، حالا اگه کسی دین رو قبول نداره نیازی نیست بخونه )
در جواب اون دوستی که گفتن غیرت یعنی اینکه همسرت در رفاه باشه >> اینم می شه گفت یه جور غیرت ولی بیشتر به مسئولیت پذیری عنوان می شه ( مثلا بره خونه بخره که زنش در رفاه باشه ) ، البته مثلا اگه بگیم هوا گرمه و من اصن عشقم نمی کشه که روسری بپوشم ، یعنی اونجا هم نباید چیزی بگه؟؟؟؟؟
من خودمو مثال می زنم >> به عنوان جنس مونث دوس دارم راحت باشم و همسرم هم هیچی بهم نگه ، ولی وقتی به عنوان یه بنده به خودم نگاه می کنم ، قضیه فرق می کنه.....
امام علی (ع) : خداوند لعنت کند کسی را که غیرت ندارد>>وسائل الشیعه 174/14.
امام علی (ع) : آیا حیا نمی کنید( و آیا تعصب و غیرت ندارید!) زنان شما به بازار ها (و اماکن عمومی می روند )و با مرد ها تماس دارند..؟!>>منبع همان
درباره اون دوستی که ازم منبع خواسته بودن ، یادمه تو یکی از کتابام خونده بودم ، الان هرچی فکر می کنم یادم نمیاد ، ولی حتما پیداش می کنم که فکر نکنید چیزی رو از خودم دراوردم.
من هر وقت بخوام چیزی از خودم بگم، قبلش می نویسم<< به نظر من >>
به جون خودم من قصد توهین به هیچ کسیو ندارم و اگر بحثی می کنم ، به این دلیله که احساس می کنم طرف مقابلم که شما باشید ، مسلمون هستید.....
اگه انتقادی هم ازم می کنید ( منظور همون توبیخ هست ) ، به جون دل می پذیرم

بالا