• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

غیرت و تعصب

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع alemzadeh
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : غیرت و تعصب

به نقل از Darya-F :
غیرت اقوام و غریبه نداره! اما واقعا حدی داره..غیرت زیادی فاجعه زاست..به چشم خودم دیدم عاقبت این همه غیرت و تعصب چی میشه! هرچیزی تا یه اندازه اش خوبه،..

اندازه ـش چقدره؟

اندازش بنظرم در حدی ست که زن یک موجود نیاز مند و بدون استقلال فکری در نظر گرفته نشه....چون نتیجه سوء در بر خواهد داشت... .
در حدی که با کنترلهای نابجا بهش توهین نشه...
در حدی که صرفا ازش <حمایت> شه.

به نقل از آناهید :
اندازه ـش چقدره؟

به نظر من تا حدی خوبه که به کسی آسیبی نرسه(چه روانی چه جسمی)
دقت کنید چرا که همیشه غیرت برای طرف مقابل نیست! مثلا یه آقائی خیلی غیرتی و متعصب هم ممکنه کسی که خواهرش رو ادیت کرده و ... رو بزنه بعدشم بیاد خونه خواهر خودشم بزنه!

به نقل از Nirman Irani :
دقت کنید چرا که همیشه غیرت برای طرف مقابل نیست! مثلا یه آقائی خیلی غیرتی و متعصب هم ممکنه کسی که خواهرش رو ادیت کرده و ... رو بزنه بعدشم بیاد خونه خواهر خودشم بزنه!
دیگه اینطوریام نیست. یکی داخل خیابون مزاحم خواهر طرف شه، طرف نمیاد خواهرشو بزنه. ینی اگه بزنه به خاطر غیرت یا تعصب نبوده، به خاطر بیماری روانی بوده. وقتی می‌گیم غیرت یا تعصبه که مثلا خواهرش رابطه‌ی نامشروع داشته باشه، بعد این طرف بیاد هر دو نفر رو بزنه لت و پار کنه که حالا می‌شه بحث کرد که این غیرت و تعصب هست یا نه.

غیرت می‌تونه آسیب بزنه به کسی ولی باز نمی‌شه گفت بده. مثال زدم، همین رابطه‌ی نامشروع، طرف احتمال اینکه بیاد خواهرشو بزنه زیاده ولی نمی‌شه با قطعیت و بدون شک گفت این نوع غیرت بد بوده.

به نقل از پویا م :
دیگه اینطوریام نیست. یکی داخل خیابون مزاحم خواهر طرف شه، طرف نمیاد خواهرشو بزنه. ینی اگه بزنه به خاطر غیرت یا تعصب نبوده، به خاطر بیماری روانی بوده. وقتی می‌گیم غیرت یا تعصبه که مثلا خواهرش رابطه‌ی نامشروع داشته باشه، بعد این طرف بیاد هر دو نفر رو بزنه لت و پار کنه که حالا می‌شه بحث کرد که این غیرت و تعصب هست یا نه.

غیرت می‌تونه آسیب بزنه به کسی ولی باز نمی‌شه گفت بده. مثال زدم، همین رابطه‌ی نامشروع، طرف احتمال اینکه بیاد خواهرشو بزنه زیاده ولی نمی‌شه با قطعیت و بدون شک گفت این نوع غیرت بد بوده.
اون دختر خودش عقل و شعور و اختيار داره و اين حقُ داره كه براي زندگيش و كاراش خودش تصميم بگيره. عقيده ش هم محترمه
كسي حق نداره اونُ حتي كتك بزنه چه برسه به اينكه لت و پار كنه! چون اون به سني رسيده كه خودش برا خودش تصميم گيرنده باشه و تفكرش شكل گرفته
نميخوام ازش طرفداري كنم و خودمم باهاش مخالفم اما به هر حال اون حق داره جوري كه ميخواد زندگي كنه

ضمنا اگه اون بخواد فلان كارُ انجام بده كسي نميتونه با كتك زدن عقيده ي شكل گرفته ش رو عوض كنه. چون اون ديگه بچه و مطيع نيست كه عقيدشو عوض كنه اينجوري فقط باعث ميشه كه اون دختر با پنهان كاري به اون كار ادامه بده
و همين محدوديتاي همراه خشونت كه نتيجه ش عقده اي شدن و پنهان كاريه باعث شده كه جامعه ي ما مثه يه مرداب باشه كه روش قشنگه و گلاي نيلوفر داره ولي زيرش پر از لجنه
به خاطر همين به نظر من كتك زدن اون و اعمال خشونت نه تنها توهين به شخصيتش و زير پا گذاشتن حقش در تصميم گيريه، بلكه بيشتر اوقات بي فايده س و حتي ميتونه وضعُ بدتر كنه

برابر شریعت و قانون
اگر با دوشاهد مرد
یا چهارشاهد زن
اثبات بشه کسی رابطه نامشروع داشته
توسط شارع قانون
نه هرکسی
و حکم قانونی
پس از اثبات
۱00 ضربه شلاق می خوره
اگر با فرد متاهل باشه
حکمش مرگه.

به نقل از پویا م :
دیگه اینطوریام نیست. یکی داخل خیابون مزاحم خواهر طرف شه، طرف نمیاد خواهرشو بزنه. ینی اگه بزنه به خاطر غیرت یا تعصب نبوده، به خاطر بیماری روانی بوده.

من خودم این صحنه رو دیدم، وسط خیابون هم پسره رو زد هم خواهرشو...! اون وقت مردم داشتن بهش میگفتن خوش غیرت!
تا حدودی جامعه و فرهنگ هم تاثیر گذاره! به چیزائی میگن غیرت که تقریبا به قول شما بیماری روانی محسوب میشه!
البته این مطلق نیست و یه امر نسبیه! ممکنه از هزارتا 1 مورد پیدا بشه، البته من یه جنبه شو ذکر کردم!

به نقل از اخوی! :
برابر شریعت و قانون
اگر با دوشاهد مرد
یا چهارشاهد زن
اثبات بشه کسی رابطه نامشروع داشته
توسط شارع قانون
نه هرکسی
و حکم قانونی
پس از اثبات
ضربه شلاق می خوره
اگر با فرد متاهل باشه
حکمش مرگه.

اتفاقا به موضوع خوبی اشاره کردین اما من خودم یه مدت کلا توو فکرش بودم! اگه همسرت برات جذابیت نداره جدا شو بعد با کسی ازدواج کن که میخوای! همسر سابق تو این حق رو داره که بدونه تو دیگه نمیخوایش...! اما در کُل مرگ مجازات مناسبی نیست.
(لطفا این بحث مجازات رو هم ادامه ندین دوستان ممنون*)

وقتی میگیم تا جایی خوبه که به کسی آسیب نرسونه، مهمه بدونیم تعریفمون از آسیب چیه.
اگه لت و پار کردن (به قول بچه ها) باشه، مفهوم جمله یه چیزه.اگه نادیده گرفتن آزادی های فردی و تحقیر شعور و اراده آدم ها باشه، معنی جمله یه چیز دیگه ـست.
و سوال اینه که آیا فقط لت و پار کردن آسیبه؟

آسيب جسمي تا يه حد زيادي بهبود پيدا ميكنه اما آسيب رواني شخصيت سرخورده و عقده هاي دروني رو ايجاد ميكنه
باعث خودكم بيني ميشه و خيلي چيزاي ديگه
به خاطر همين آسيب رواني حتي خيلي بيشتر از آسيب جسمي بد و مضره

به نقل از Nirman Irani :

اگه دقت کنید گفتم روانی یا جسمی...! حتما که نباید کتک زد شخص رو" هر گونه تنبیه لفظی یا توهین و خرد کردن شخصیت فرد جزو آسیب به حساب میاد.

Back
بالا