پاسخ : سوال المپیادی(سوال و حل آن ها با همکاری هم)
اینم یه سوال که سخته یکم در واقع اگه حل نشد به خاطر اینه که سخته. سوال سخت خوبیش اینه دیگه. حل نشد میندازی گردن سختیش و کک ت هم نمیگزه.
سوال:
برای هر x,y متعلق به اعداد صحیح ، ثابت کنید عدد صحیحی مانند z وجود دارد طوری که:
(y^3-x^2) | (z^6-x^2)
برای این که مشکل پیش نیاد ، میتونید فرض کنید که مقدار سمت چپ مخالف صفره. البته من فکر می کنم اون موقع هم با توجه به اینکه به نظر من 0|0 میشه بازهم حکم کلی داد ولی برای این که یه عده با 0|0 مخالفن ، نمی خوام بحث اصلی نادیده گرفته بشه.
پاسخش
.....
..
.
دو حالت پیش میاد. یکی این که دو عدد x,y نسبت به هم اول باشند و دوم اینکه نباشن. حالت دوم یعنی این که نسبت به هم اول نباشن تا یه جایی پیش میره بعدش تبدیل میشه به این که نسبت به هم اول باشن. پس اول فرض می کنیم:
(x,y) = 1 ---> (y^3-x^2 , y) = 1 ----> vojud darad m,n ozve Z tori ke : ny+m(y^3-x^2) = 1
---->ny ( mod (y^3 - x^2)) = 1 ---> gharar midahim : z = nx ----> z^6 - x^2 (mod (y^3-x^2)) =n^6 * x^6 - x^2 (mod (y^3-x^2)) = n^6 * x^6 - x^2 * (ny)^6 (mod (y^3-x^2)) = x^2 * n^6 * (x^4 - y^6) (mod (y^3-x^2)) = x^2 * n^6 * (x^2 - y^3)*(x^2 + y^3) (mod (y^3-x^2)) = 0 ----> (y^3-x^2) | (z^6-x^2)
اما حالا حالتی را فرض می کنیم که این دو عدد نسبت به هم اول نباشند و ب . م . م آن ها برابر d است که d بزرگتر از 1 است:
(x,y)=d>1 ----> vojud darad m , n ozve Z tori ke: ( m , n) = 1 , x=md , y=nd
y^3-x^2 = d^2 * (d * m^3 - n^2 ) va darim : (d * m^3 - n^2 , m) = 1
از این جا به بعد راه حل درست مانند حالت اول حل می شود که به عهده ی خواننده !!!!!!!!
:-p :-p :-p
تعمیمش درسته یا نه؟
سوال خوبیه. رو اون هم فکر کنید. اگه درسته ، چرا درسته ؟ اگه نه، چرا نه؟ مثال نقض؟ چی؟ هیچی؟
بابا یه کاریش بکنید دیگه