قبلش لازم میدونم ازتون بخوام "منطقی بودن" رو تعریف کنید.
برای اینکه جوابی داده باشم، اگه ۲۰ که هیچ، بیشمار آدم هم مخالف کاری باشن که به نفع من باشه، من باز هم اونکار رو انجام میدم، رضایت و قانعبودن باقی (حتّی اگه کاری که میخوام کنم مستقیماً به اونا مربوط باشه) برای من مهم نیست.
ممنونم از جوابت. با این حساب برمیگردم به استدلالت. شما مثالی که برای ما زدی ضرب و شتم زن با کمربند توسط مرد بود. مدنظرت اینه که چون مرد میتونه به زن آسیب بزنه و احتمالا به زن بی حجاب بیشتر، پس صلاح خود زن هم در اینه که حجاب داشته باشه. حتی اگر خودش هم بر این باور نباشه و معتقد باشه به طور کلی مرد دشمن اون نیست، باز هم ما چون رضایت دیگران برامون مهم نیست باید مانع از آسیب دیدن اون زن بشیم.
اوکی. یه راه خیلی ساده الان اینه من بت بگم بیمار و همه رو به کیش خود میپنداری و .. اما من قصدم توهین نیست و دوست دارم ریاضی صحبت کنیم تا حد امکان که بحث جلو بره.
تجاوز یک مرد به یک زن یک آسیب خیلی بزرگه و حتی هر حدی از تعرض هم مشمول این آسیب میشه. اما اینجا حتی به فرض اینکه با حجاب میشه احتمال تعرض رو کم کرد، ما داریم یک هزینه ی قطعی رو به زن تحمیل میکنیم تا از اون هزینه ی احتمالی ممانعت به عمل بیاریم. به عبارتی من به دونه دونه ی زن هایی که نمیخوان تو این گرما شال سر کنن میگم بیا این منفی یک رو داشته باش، تا احیانا از بین هر هزار نفرتون یک نفر منفی صد نخوره. این اعداد صرفا مثالن برا فهم مطلب نه اعدادی که پشتوانه ی آمار داشته باشن.
زن مجبور میشه هرروز پوششی که ابدا بش تمایلی نداره رو داشته باشه تا احیانا یک بار توسط مرد مورد تعرض قرار نگیره.
فرض کن ما تمام استدلال های دیگه رو کنار بذاریم. نگیم که وظیفه ی یک جامعه ی متمدن ایجاد امنیت برای شهروندانه پس مثلا نهاد نیروی انتظامی باید مانع از تعرض مرد بشه یا قوه ی مقننه چنان قوانین تنبیهی سختی لحاظ کنه که بازدارنده باشه.
یا مثلا نیایم بگیم آیا حجاب واقعا جهت جلوگیری از تعرض موثره، اگر هست این تاثیر چقدره.
باز هم صرف همینکه شما داری یک نقد رو میدی که یک نسیه بگیری از حیث امید ریاضی ابدا به نفعت نیست.
حالا ممکنه بگی آقا برای من نارضایتی زن از تو گرمای سگ پز روسری سر کردن مهم نیست. فقط میخوام خودم تحریک نشم که اذیت باشم و همچنین آمار تجاوز هم، به فرض، پایین بیاد.
اتفاقا برخلاف دوستمون من اوکیم با دیکتاتور بودنت. منتها دیکتاتور عزیز، لحاظ کن که این نارضایتی ها در بلندمدت از قدرت شما بیشتره یا نه. چون اگر توان کنترلش رو داشته باشی خیلی تمیز پیش میره کارا برات. اما اگر نه یه مقدار درگیر میشی دیگه