sk1v
کاربر فوقحرفهای
- نام مرکز سمپاد
- دبیرستان علامه حلی 3
- شهر
- تهران
پاسخ : حافظ
آقا چرا این قدر تند پیش میرین؟
مگه کلاس ادبیاته که یه سطر معنی شعر بگین خلاص؟
طول بدین کلاس داره
خو صب کنین منم بیام
+++
من درباره بیت "گفتم این جام جهان بین.." دو تا چیز به ذهنم میرسه :
1. بیاد بقیه آوردن که دل همیشه دستت بوده و باید استفاده بشه ازش و اینا که بچه ها گفتن
2. این ممکنه یه مقدار دور از ذهن بنظر بیاد. ممکنه یه جورایی به این که اولین چیزی که آفریده شد
نور رسول الله و معصومین بود مرتبط باشه . یعنی بمقام ازلی اون اشاره داره
به"کنت نبیاً و آدم بین الماء و الطین/ بین الروح و الجسد"[nb]من پیامبر بودم در حالی که آدم میان آب و گل/ روح و بدن بود(منسوب به پیامبر)[/nb]
یا "اول ما خلق الله نوری"[nb]اول چیزی که خدا آفرید نور من است (منسوب به پیامبر). سر اینا فلاسفه و عرفا خیلی حرف میزنن چون چون روایاتی هست بهمین شکل بجای "نوری"، "القلم" یا "العقل"
اومده که بحث میکنن که همه اینا یه چیزن و علت هر کدوم این نامها چیه. عرفا بهش میگن حقیقت محمدیه :)[/nb] و از این دست مطالب
+++
درباره بیت "بیدلی در همه احوال..." بنظرم ــــفاطمهــــ درست میگه
بیدل عارفه امااینجا نه عارف دقیق و پیشرفته تازه میخواد شروع کنه
پس هنوز حالیش نیست که خدا از خودش بهش نزدیکتره
دوست نزدیکتر از من به من است / وین عجبتر که من از وی دورم
"إن الله یحول بین المرء و قلبه"[nb]همانا خدا میان انسان و دلش حائل میشود-انفال 24[/nb]
"إِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ"[nb]اگر بندگانم از تو درباره من پرسیدند پس (بگو که) من نزدیکم و به دعای دعاکننده آن گاه که مرا بخواند پاسخ میدهم-بقره 186[/nb]
+++
من یک اعتقادی که دارم اینه که عقل در این اشعار بمعنی عقل
پاک و واقعی نیست بلکه همون استقرا و قیاسیه که از مشاهدات ظاهری میکنن و
مخالفان امور معنوی میگن :"با عقلمون جور درنمیاد..." [-(
مولوی تو دفتر اول مثنوی این طور میگه(لطفاً کامل بخونینش !)
یه ظرافتی که الان بنظرم اومد تو سامری نامیدن کسایی که مخالفت میکنن با معنویجات!
اینه که گفته میشه سامری خاکی از جای پای فرشته ای که بر موسی نازل شده بود برداشت و بگوساله
طلایی پاشید و اون گوساله از خودش صدا در میاورد. یعنی سامری هم ون رو هم از برکت موسی داشت که
فرشته بهش نازل شد. اون مخالف هم همین طوریه !هر چی داره از برکت او انسانهای معنویه
(مولوی همون جا این موضوع رو بیان کرده)
@نرگس:چشم :-[ حواسم نبود. شرمنده!
آقا چرا این قدر تند پیش میرین؟
مگه کلاس ادبیاته که یه سطر معنی شعر بگین خلاص؟
طول بدین کلاس داره
خو صب کنین منم بیام
+++
من درباره بیت "گفتم این جام جهان بین.." دو تا چیز به ذهنم میرسه :
1. بیاد بقیه آوردن که دل همیشه دستت بوده و باید استفاده بشه ازش و اینا که بچه ها گفتن
2. این ممکنه یه مقدار دور از ذهن بنظر بیاد. ممکنه یه جورایی به این که اولین چیزی که آفریده شد
نور رسول الله و معصومین بود مرتبط باشه . یعنی بمقام ازلی اون اشاره داره
به"کنت نبیاً و آدم بین الماء و الطین/ بین الروح و الجسد"[nb]من پیامبر بودم در حالی که آدم میان آب و گل/ روح و بدن بود(منسوب به پیامبر)[/nb]
یا "اول ما خلق الله نوری"[nb]اول چیزی که خدا آفرید نور من است (منسوب به پیامبر). سر اینا فلاسفه و عرفا خیلی حرف میزنن چون چون روایاتی هست بهمین شکل بجای "نوری"، "القلم" یا "العقل"
اومده که بحث میکنن که همه اینا یه چیزن و علت هر کدوم این نامها چیه. عرفا بهش میگن حقیقت محمدیه :)[/nb] و از این دست مطالب
+++
درباره بیت "بیدلی در همه احوال..." بنظرم ــــفاطمهــــ درست میگه
بیدل عارفه امااینجا نه عارف دقیق و پیشرفته تازه میخواد شروع کنه
پس هنوز حالیش نیست که خدا از خودش بهش نزدیکتره
دوست نزدیکتر از من به من است / وین عجبتر که من از وی دورم
"إن الله یحول بین المرء و قلبه"[nb]همانا خدا میان انسان و دلش حائل میشود-انفال 24[/nb]
"إِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ"[nb]اگر بندگانم از تو درباره من پرسیدند پس (بگو که) من نزدیکم و به دعای دعاکننده آن گاه که مرا بخواند پاسخ میدهم-بقره 186[/nb]
+++
من یک اعتقادی که دارم اینه که عقل در این اشعار بمعنی عقل
پاک و واقعی نیست بلکه همون استقرا و قیاسیه که از مشاهدات ظاهری میکنن و
مخالفان امور معنوی میگن :"با عقلمون جور درنمیاد..." [-(
مولوی تو دفتر اول مثنوی این طور میگه(لطفاً کامل بخونینش !)
یه ظرافتی که الان بنظرم اومد تو سامری نامیدن کسایی که مخالفت میکنن با معنویجات!
اینه که گفته میشه سامری خاکی از جای پای فرشته ای که بر موسی نازل شده بود برداشت و بگوساله
طلایی پاشید و اون گوساله از خودش صدا در میاورد. یعنی سامری هم ون رو هم از برکت موسی داشت که
فرشته بهش نازل شد. اون مخالف هم همین طوریه !هر چی داره از برکت او انسانهای معنویه
(مولوی همون جا این موضوع رو بیان کرده)
@نرگس:چشم :-[ حواسم نبود. شرمنده!