• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

حافظ

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع sona
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : حافظ

در مورد منصور حلاج تو کتاب ادبیات پیش دانشگاهی اومده یه حکایت از عطار که تو اون حکایت، از حلاج به عنوان یه آدم خوب یاد میشد و کسایی که دستور اعدامش رو دادن نکوهش میشدند. دقیقا هم به خاطر افشای اسرار اعدام شد.

من يه چيز باحالي هم كه شنيدم
يه عارف مثل اينكه شبلي!!درست يادم نيست
با خدا تو خلصه هاي خودش حرف زده بعد به خدا گفته حلاج چه گناهي كرد كه اين بلا رو سرش اوردي
بعد خدا ميگه اين كمترين عذابي بود كه براش گذاشتيم
هر كه را اسرار حق آموختند
مهر كردند و دهانش دوختند

• لایک
امتیازات: N.M

یکی از هم دوره ای های حسن حلاج که دقیقا اسمش یادم نمیاد گفته که چیزایی که حلاج فهمیده رو منم میدونستم اما اون به زبون آورد و من نیاوردم

به هر حال بر سر دار کردن حسن حلاج افتخاری برای دار محسوب میشده که فردی آگاه به اسرار الهی بر اون دار بره

خب ، پس این بیت به ماجرای حلّاج و اینکه حقایقیُ میدونست که نباید میگفت ( ولی گفت ) و دار زدنش اشاره میکنه ...

بیتِ بعد :

فیض روح القدس ار باز مدد فرماید
دیگران هم بکنند آن چه مسیحا می‌کرد

:-? یعنی روح القُدس اگه دوباره مثلِ ماجرای تولد عیسی ، چیز کنه ( فعلی به ذهنم نمیرسه :-" ) ، مسیح های دیگه ای ـَم پیدا میشن . ( ؟ )
ربطش به شعر ؟ :-?

میگم نرگس، روح القدس فقط تو بدنیا اومدن مسیح دخیل نبود! :-"
تو فرهنگ اسلامی روح القدس معمولاً همون جبرئیله. تو آیات قرآن چن بار اومده که مسیح رو بروح القدس یاری کزدیم[nb] بقره 87 و 253- مائده 110 [/nb]
البته بعضیا میگن روح القدس جبرئیل نیست،اون نیروی غیبیه که حضرت عیسی علیه و علی نبینا آلاف التحیة و الثناء
رو یاری میکرده . من حس میکنم حافظ میخواد بگه که اصل کاری عنایت حضرت حقه. یعنی حضرت مسیح از خودش چیزی نداره
هر چی هست لطف پروردگار جلیله. یعنی اگه عیسی میگه :"أَنِّي أَخْلُقُ لَكُم مِّنَ الطِّينِ كَهَيْئَةِ الطَّيْرِ فَأَنفُخُ فِيهِ فَيَكُونُ طَيْرًا [nb] آل عمران 49 [/nb]
میگه : بِإِذْنِ اللَّـهِ اگه میگه :"أُبْرِئُ الْأَكْمَهَ وَالْأَبْرَصَ وَأُحْيِي الْمَوْتَىٰ [nb]همان[/nb] میگه : بِإِذْنِ اللَّـهِ

گفتمش سلسله زلف بتان از پی چیست
گفت حافظ گله‌ای از دل شیدا می‌کرد

اینو من نمیفهمم یعنی چی...
سلسله که بعنی زنجیر
بت هم مثل بقیه اشعار استعاره از معشوق زیباست(نیست؟)
ولی کل بیت منظورش چیه؟؟؟

بنظر من این طور میرسه:
حافظ گله کرده پس با زنجیر میبندنش تا حالش جا بیاد. ;D
یعنی معشوق جلوه ای از جمال خودش رو به نمایش گذاشت تا کسی که کامل عاشق نیست(اگه کاملاً عاشق بود گله نمیکرد)
هم اسیر خودش کنه و در عشق پیش ببره . بنوعی به این هم اشاره داره که پیمودن طریق عشق با عنایت معشوقه

خب مثل اینکه تو این شعر کس دیگه نمی خاد نظر بده به نظر من خوب بود اما پیشنهاد برای شعر بعد:
برای بیتا زمان مناسب در نظر بگیریم مثلا هر روز فقط یه بیت بررسی کنیم؛
آرایه ها رو هم پیدا کنیم
شما هم نظراتون رو بگید
موافقید فردا یکی بیت بعد رو بذاره؟:د

به نقل از نرگس² :
فیض روح القدس ار باز مدد فرماید
دیگران هم بکنند آن چه مسیحا می‌کرد

این یعنی اینکه اگه خدا لطف و رحمت کنه همه میتونن مثلِ مسیح باشن.

آره آروم پیش بریم و آرایه و اینا پیدا کنیم بهتره.موافقم :)

خب دیگه ، آخرین بیتِ این شعر :دی

گفتمش سلسله زلف بتان از پی چیست
گفت حافظ گله‌ای از دل شیدا می‌کرد

:-??

Back
بالا